top of page
Yazarın fotoğrafıHalil Özel

Brooklyn Nine-Nine Dizisi

Güncelleme tarihi: 30 Eyl 2019

Merhabalar Arkadaşlar,


Bugün sizlerle favori dizilerimden biri olan Brooklyn Nine-Nine dan bahsedeceğim.

Hazırsanız haydi başlayalım :)


Brooklyn Nine-Nine izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım, çok komik ve farklı tipte karakterlerin bulunduğu yaklaşık 22 dakikalık şirin ve polisiye türünde bir komedi dizisidir.


Sözde komedi dizileri gibi değil. Doğal bir yapım olan Brooklyn Nine-Nine da saçma sapan gülme efektleri bulunmamaktadır.



 


Konusu




Dizimiz, Brooklyn‘in 99 nolu polis bölgesinde yer alan bir karakolda görev alan bir grup dedektifin ve karakol çalışanlarının yaşadığı komik, eğlenceli ve sıradan olayları, tadımlık şeklinde bölümlerde konular anlatılıyor. Oyuncular her bölümde birbirinden ilginç davaları araştırırken, birbirleriyle yarışmaktan ve başlarını belaya sokmaktan da geride durmuyorlar. Gülerek izleyeceğiniz bu diziyi kaçırmamanızı tavsiye ederim.



 

Oyuncu Kadrosu


Kuşkusuz en sevilen ve en komik karakterlerden biri olan Jake Peralta ile bu oyuncu tanıtımına başlamak istiyorum.

Namıdiğer Dedektif Jake Peralta

Çok iyi bir polis olmasına karşılık ergenlikten çıkamamış gibi deli-dolu biri dizinin ana karakteridir. Polis departmanındaki dedektifler arasında en fazla suç çözme oranına sahip biridir.

Ray Holt’un karakola yeni captain olarak gelmesiyle, rahatı eskiye nazaran biraz bozulsa da eğlenmenin bir yolunu hep bularak hem kendini hem de çevresindekileri eğlendirmektedir. Karakterimizi, Andy Samberg canlandırıyor. Kendileri daha önceden uzun süreli bir şekilde SNL‘de rol almıştır.








Başkomiser Ray Holt Başlarda ısınamadığım bir karakterlerdir kendileri. Jake Peralta'nın çocuksu hal ve hareketlerini disipline edebilen bir captain dır.  Jest ve mimiklerini kullanmada çok kötü olan karakterimiz yüz ifadesinin değişmemesiyle ünlüdür. Özünde iyi kalpli biri ve yardımseverdir. Karakterimizi, Andre Braugher canlandırmaktadır. Kendisini sadece tek bir sezon sonunda iptali gören Last Resort dışında hatırlayacağınızı düşünüyorum. İyi ki bu ekibin içindesin Captain :) Resimdeki gibi bir gülüşü zar zor dizide görebilirsiniz.









Dedektif Amy Santiago kuşkusuz en sevilen karakterlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Jake Peralta ile rekabete girmektedir. En fazla suçlu kim yakalar diye bir iddiaya bile girmişlerdi.

Ray Holt'un ekibe katılmasıyla ona kendisini gösterebilmek için yalakalıklar yapmaktadır. Bu yalakalıklar onu birbirinden komik hallere düşürerek bizleri kankalara boğmaktadır. Karakterimizi, Melissa Fumero canlandırmaktadır. Jake Peralta ile sık sık tartışsada ilerleyen bölümlerde birbirlerine daha yakın davranıyorlar. İki karakteride çok seviyorum.










En komik tiplemelerden biri olan iyi bir aile babası, iyi bir eş ve mükemmel bir Çavuş olan Terry Jeffords özünde çok sıcakkanlı ve iyi kalpli bir komiserdir.

Bir takım olaylardan dolayı eline silah almaya korkar olduğu için sahaya çıkmak yerine masa başından işleri yöneterek hayatına devam etmektedir.

Karakterimizi, Terry Crews canlandırmaktadır. Seni seviyoruz Çavuş ani tepkilerin ve davranışların süper :)

Eskisi gibi sahada olması ekibin gücüne güç kattı. Hem normal hayatta hem de dizide aynı adı kullanmaktadır.









En dikkat çekici ve sıra dışı bir dedektif olan Rosa Diaz sen harika bir detaysın ya :) Peşinde dolaşan Charles’a pek yüz vermiyor. Bir hayli sert biridir. Güldüğüne pek şahit olduğunu görmezseniz pek sıkıntı etmeyin karakterimiz özünde çok iyi kalplidir ama fazla konuşmayı ve yağcılığı sevmemektedir. Özü, sözü bir olan bir dedektiftir. Karakterimizi, Stephanie Beatriz canlandırmaktadır. Oyuncunun ilk önemli dizisi Brooklyn 99. Tebrikler Diaz seni severek takip ediyorum :) Dizide en sevilen karakterlerden biri olan Rosa bana göre 3 kadın oyuncu arasından en güzeli ve en sevimlisidir.









Çok saf ve masum bir karakterimiz olan dedektif Charles Boyle karşımızda.

Kendisi genelde Jake ile operasyonlara katılmaktan onunla ikili olmaktan memnun olmaktadır. Kendisine Jake'i örnek almaktadır. Gönlünü ise sert ve güzel dedektifimiz olan Rosa'ya kaptırmıştır. Bu umutsuz vaka ile günlerini geçirmektedir.

Karakterimizi, Joe Lo Truglio canlandırmaktadır.

İyi ki bu ekiple berabersin Boyle ;) Boyle, Rosadan umduğunu bulamayınca farklı fanteziler peşinde koşmaya başladı.

Yaş sınırını sorun etmeyen Boyle ilişkilerinde ciddi sarsıntılar yaşayarak bizlere komik anlar yaşatıyor.










Ana karakterlerimiz dışında olan Gina'yı bu ekipte anlatmasaydım ayıp olurdu. Kendisi sıradan bir sekreterdir ama sanki dedektifmiş gibi herşeye burnunu sokmaktadır. Ciddi bir şey söyleyeceğini düşündüğüm anlarda bile ters köşe yapan lafını esirgemeden söyleyen eğlenceli bir karakterimizdir.

Gina Linetti, adlı karakterimizi Chelsea Peretti canlandırmaktadır. Oyuncumuz, daha önce pek çok dizide tek bölümlük konuk oyuncu şeklinde oynamıştır birçok kişide olduğu gibi çıkışını bu diziyle yapmıştır. Hem sevilen hem de sevilmeyen bir karakterdir diye bilerim. Jack Peralta'nın çocukluk arkadaşı olan Gina bakalım ekipteki üyeleri nasıl ve ne şekilde delirtmeye devam edecek.







 

Kısa Kısa Notlar



  • Brooklyn Nine-Nine dizisinin 6.sezonu devam etmektedir. Cuma günleri Akşam 5'de NBC'de yayınlanmaktadır.

  • Ben 1.sezon 13.bölümdeyim şu ana kadar zevk alarak ve eğlenerek izliyorum.

  • Dizimiz 22 dakikalık bir dedektiflik dizisidir.

  • Dizimiz Brooklyn'da çekilmektedir.

  • Diziyi Netflix'ten de takip edebilirsiniz. Aktif bir şekilde bölümler eklenmektedir.



Brooklyn Nine-Nine dizisini daha kolay bir şekilde takip edebilmek için sizlere TVTime uygulamasını öneririm. TVTime uygulamasında popüler diziler arasında olan Brooklyn Nine-Nine'ın 696,765 bin takipçisi bulunmaktadır. TVTime ile ilgili bir blog yazısı yazmıştım. Aşağıdaki linkten yazıya ulaşıp, uygulama ile ilgili gerekli bilgileri edinebilirsiniz:



Brooklyn Nine-Nine dizisi yukarıdada bahsettiğim gibi bir Netflix dizisidir. Daha önceden Netflix'i duymayanınız yoktur diye düşünüyorum ama duymayan ya da tam olarak ne işe yaradığını bilmeyenler için "Netflix Nedir?" adlı bir blog yazısı yazdım. Yazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Sizlere birde ufak bir haberim var. Netflix Türkiye fiyatlarında cüzzi bir miktarda zam yaptı. Bir diğer gelişme ise mobilde izlenmesi için bir yeni abonelik çıkardı. Onada bakmanızı tavsiye ederim. Yazıyı incelemenizi tavsiye ederim :




Netflix üyeliğiniz varsa ilk 4 sezonu rahatlıkla izleyebilirsiniz. En kısa zamanda da Netflix'in son 2 sezonuda almaları bizler açısından daha güzel olur. Aşağıda sezonlarla ilgili bilgiler bulunmaktadır. İncelemenizi öneririm.





1.sezon 22 bölümden oluşmaktadır.

  • 1.Sezon 1.Bölüm : Pilot (Polis merkezinin idaresi işleri sıkıya alan Yüzbaşı Holt'a geçince, kaygısız Dedektif Jake Peralta ve işe yaramaz iş arkadaşlarının hayatı zorlaşacaktır.)

  • 1.Sezon 2.Bölüm : Spreyci (Yoklamaya geç kalan Jake, ceza olarak önemsiz bir grafiti davasına atanır.)

  • 1.Sezon 3.Bölüm : Düşüş (Jake'in çözülmemiş davaları biriktikçe diğer dedektifler, bunun kendilerini etkileyeceğinden korkarlar. Amy ise problemli çocukların olduğu bir programı yönetmelidir.)

  • 1.Sezon 4.Bölüm : Otopsi Zamanı (Takımdakiler, çekici bir adli tabip ile flört ederek otopsi raporunun gecikmesine neden olan Jake'e cephe alır. Doktor, Jake'in beklediği gibi biri çıkmayacaktır.)

  • 1.Sezon 5.Bölüm : Akbaba (Akbaba olarak tanınan bir Büyük Suçlar dedektifi, Jake'in elinden neredeyse çözdüğü bir davayı alıp ondan sahne çalar. Artık Akbaba'dan intikam alma vakti gelmiştir.)

  • 1.Sezon 6.Bölüm : Cadılar Bayramı (Cadılar Bayramından nefret eden Amy, kostüm giyip Charles ile kalabalık bayram gecesinde sokaklara çıkması gerektiğinde bu durumdan hiç de hoşnut kalmayacaktır.)

  • 1.Sezon 7.Bölüm : 48 Saat (Yetersiz kanıt ile birini tutuklayan Jake'in, kanıt bulması için 48 saati vardır, yoksa sanık özgür kalacaktır. Bu durum takımın hafta sonu çalışmasına neden olur.)

  • 1.Sezon 8.Bölüm : Eski Usul (Kahramanı gibi gördüğü eski adliye muhabiriyle rüya gibi bir gün geçiren Jake, Holt ve polis merkeziyle ilgili söylediklerinin "kayıtlara geçtiğini" görünce delirir.)

  • 1.Sezon 9.Bölüm : Sal'ın Pizzası (İtfaiye şefi, Jake'in en sevdiği pizzacıda çıkan yangını iş yeri sahibinin çıkardığını düşünmektedir. Jake, yetki alanının dışına çıkarak gerçek faili bulmaya çalışır.)

  • 1.Sezon 10.Bölüm : Şükran Günü (Amy, polis merkezinde bir Şükran Günü yemeği düzenleyerek Holt'u akıl hocası yapmaya çalışır. Ama Holt ve Jake erken ayrılırlar ve diğerleri de yemeği beğenmezler.)

  • 1.Sezon 11.Bölüm : Noel (Yüzbaşı Holt ölüm tehditleri alır. Onu koruma görevine atanan Jake, patronuna patronluk taslama şansını sonuna kadar kullanır.)

  • 1.Sezon 12.Bölüm : Pontiac Haydudu (Jake ve Rosa kötü üne sahip bir araba hırsızının peşindedirler. Holt, yavru köpeklere ev aramaktadır. Bu sırada merkezdekiler yaralı Charles'a yardım etmeye çalışırlar.)

  • 1.Sezon 13.Bölüm : İddia (Jake ve Amy'nin kimin daha çok tutuklama yapabileceğine ilişkin girdiği iddia nihayet son bulur. Beraber gözetim yaparlarken Jake de, ilişkilerini gözden geçirir.)

  • 1.Sezon 14.Bölüm : Kara Şahin (Sahaya geri dönüp ilk görevini alan Terry, steroid kaçakçısı bir çeteye sızıp onları yakalamak zorundadır. Duygularını kontrol etme konusunda Jake'den tavsiye alır.)

  • 1.Sezon 15.Bölüm : Kırık Tüy Operasyonu (Jake, bir dizi otel soygunu vakasında birlikte çalıştığı Amy'nin Büyük Suçlar birimine transfer edilerek Akbaba ile çalışma ihtimali olduğunu öğrenir.)

  • 1.Sezon 16.Bölüm : Parti (Yüzbaşı Holt'un doğum gününde Jake, Amy ve diğer polisler, Holt'un kocasında iyi bir izlenim bırakmaya çalışırlar, ama ellerine yüzlerine bulaştırırlar.)

  • 1.Sezon 17.Bölüm : Boyle'laşmak (Dedektif Boyle'un yeni sevgilisinin çok üstüne düşmesini veya "Tam Bir Boyle" gibi davranmasını önlemek için Jake de onlara katılır ama işler planlandığı gibi yürümez.)

  • 1.Sezon 18.Bölüm : Daire (Yaşadığı bina kooperatife dönüşen Jake, dairesini kaybetmemek için 500 bin dolar ödemelidir. Çaresiz kalan Jake, Gina'dan yardım ister.)

  • 1.Sezon 19.Bölüm : Taktik Talim (Diğer polis merkezleriyle paintball etkinliklerinin yapıldığı taktik talim gününde Amy, eski göz ağrılarından birine rastlayınca Jake çok kıskanır.)

  • 1.Sezon 20.Bölüm : Şık Damat (Charles, Jake'ten sağdıcı olmasını isteyince, pasta ve çiçek seçimi ile taşınmak istemeyen Charles konusunda nişanlısı Vivian'ı ikna etmek gibi işler Jake'e kalır.)

  • 1.Sezon 21.Bölüm : Çözümsüz (Dosyalarını teker teker kapatan Jake, çözüleceğine kimsenin inanmadığı eski bir davayı kapatmak için hafta sonunu Çavuş Terry ile birlikte geçirmeye karar verir.)

  • 1.Sezon 22.Bölüm : Kovuşturma (Polis müdürü, şehrin ileri gelenlerinden biri hakkındaki soruşturmayı kapatır. Jake, uzaklaştırılma riskine rağmen davayı yürütmek için Amy ve Holt'tan yardım alır.)



2.sezon 23 bölümden oluşmaktadır.

  • 2.Sezon 1.Bölüm : Gizli Görev (Jake, başarıyla tamamlamak üzere olduğu operasyondan kaçan bir mafya üyesini bulmak için Charles'tan yardım ister. Gina bu konuda oldukça endişelidir.)

  • 2.Sezon 2.Bölüm : Çikolatalı Süt (Karakoldaki soruşturmayı Holt'un baş düşmanı yürütür. Terry vazektomi operasyonuna hazırlanır. Charles ise eski karısının nişanında ona eşlik edecek birini aramaktadır.)

  • 2.Sezon 3.Bölüm : Jimmy Jab Oyunları (Bir konvoy görevinde yaşanan gecikme, çılgın bir rekabete yol açar. Charles, suçlayıcı bilgiler içeren bir kaseti Hitchcock'tan almalıdır.)

  • 2.Sezon 4.Bölüm :Cadılar Bayramı II (Jake her yıl düzenlenen Cadılar Bayramı iddiasında, gece yarısından önce Holt'un saatini çalabileceğini söyler. Gina ise dans ekibi Pistgazm'dan atılır.)

  • 2.Sezon 5.Bölüm : Köstebek (Holt ve Jake karakoldaki köstebeği bulmaya çalışır. Bu sırada Terry ve Rosa "Kıkırdayan Domuz" satıcılarını bulmak için bir sessiz diskoya gider.)

  • 2.Sezon 6.Bölüm : Jake ve Sophia (Jake'in hoşlandığı kadın, peşinde olduğu zanlının avukatı çıkar. Rosa, Amy'yi Scully yerine sendika temsilcisi adayı olmaya ikna eder.)

  • 2.Sezon 7.Bölüm : Karantina (Karakol Şükran Günü'nde karantinaya alındığında, Jake moralleri yüksek tutmak için elinden geleni yapar. Hem de işler kontrolden çıktığında bile...)

  • 2.Sezon 8.Bölüm : Posta Denetleme Hizmetleri (Jake ve Charles bir uyuşturucu satıcısını yakalamak için beceriksiz bir Posta Hizmetleri denetleyicisi ile iş birliği yapmak zorundadır. Amy sigarayı bırakmaya çalışır.)

  • 2.Sezon 9.Bölüm : Gezi (Jake ve Amy bir dava için geceyi bir otelde geçirmek zorundadır. Jake, Sophia'yı ve Amy'nin erkek arkadaşı Teddy'i de davet eder, ancak planı geri teper.)

  • 2.Sezon 10.Bölüm : Pontiac Haydudu Geri Döndü (Jake ve Rosa, onları Kıkırdayan Domuz şebekesinin liderine götürebilecek Pontiac Haydudunu yakalarlar. Charles ve Gina, anne babalarının yakınlaşmasından rahatsızlardır.)

  • 2.Sezon 11.Bölüm : Gözetim (Jake ve Charles fazla uzun süren bir gözetime çıkarlar. Terry'nin kızları için yazdığı kitap, Amy ve Gina'yı öfkelendirir.)

  • 2.Sezon 12.Bölüm : Sahil Evi (Jake, Yüzbaşı Holt'u da getirmek zorunda kalınca karakolun geleneksel sahil evi kaçamağını mahveder. Gina, "altı içkili Amy"i görmek için yanıp tutuşmaktadır.)

  • 2.Sezon 13.Bölüm : Ödeşme (Jake, Terry hakkındaki bir sırrı karakolun geri kalanından saklamak için büyük çaba harcamalıdır. Amy nihayet Yüzbaşı Holt ile ortak olmayı başarır.)

  • 2.Sezon 14.Bölüm : Savunmanın Başka Sorusu Yok (Jake, ilişkileri yüzünden işleri etkilenen Sophia'ya yardımcı olmaya çalışır. Wuntch'un Yüzbaşı Holt'un yardımına ihtiyacı vardır. Charles ise Gina'nın rızasını ister.)

  • 2.Sezon 15.Bölüm : Rüzgarlık Şehri (99, İç Güvenlik ile birlikte bir terörist eğitim tatbikatına davet edilir, ancak karakolun rehineleri canlandırması planı pek de iyi gitmez.)

  • 2.Sezon 16.Bölüm : Çarşamba Günkü Olay (Jake, Holt'un moral bozukluğunun kendi suçu olmadığını kanıtlamaya kararlıdır. Charles ise amansız bir banka soyguncusunu yakaladığına kimseyi inandıramaz.)

  • 2.Sezon 17.Bölüm : Boyle-Linetti Düğünü (Charles ve Gina'nın anne babasının düğün günü gelmiştir. Ekipteki herkese görevler verilir, ancak Jake ve Gina'nın dikkati dağılır ve Terry sorunlar yaşar.)

  • 2.Sezon 18.Bölüm : Yüzbaşı Peralta (Jake'in uzun zamandır görmediği babası oğlunu ziyarete geldiğinde, Charles niyetinin iyi olmadığından şüphelenir. Bu sırada Holt zeka oyunlarına merak salar.)

  • 2.Sezon 19.Bölüm : Sabotaj (Holt, Amy ve Rosa'dan Jake'in kötü talihini araştırmalarını ister, ancak aynı zamanda Gina'ya hakaret eder. Charles, Hitchcock ve Scully ile ortak olur.)

  • 2.Sezon 20.Bölüm : AC/DC (Terry, bir zanlının peşindeyken yaralanan Jake'i biraz izin kullanmaya zorlar. Holt ve Rosa ise sevgilileriyle tuhaf bir ikili randevuya çıkarlar.)

  • 2.Sezon 21.Bölüm : Dedektif Dave Majors (Jake, bir başka dedektifin Amy ile ilgilenmesi üzerine kıskaçlık krizine girer. Özel bir güvenlik firmasından gelen iş teklifi Terry'nin aklını çeler.)

  • 2.Sezon 22.Bölüm : Pervaneli (Holt, Jake'in hayallerindeki işe yeşil ışık yakan Wuntch'un aslında Jake'i tuzağa düşüreceğinden endişelidir. Terry, bir okul gezisi için gelenleri ağırlar.)

  • 2.Sezon 23.Bölüm : Johnny ve Dora (Jake ve Amy ünlü bir kimlik hırsızını yakalamak için gizli göreve gider. Beklenmedik bir veda tüm ekibi sarsar.)



3.sezon 23 bölümden oluşmaktadır.

  • 3.Sezon 1.Bölüm : Yeni Yüzbaşı (Karakolun yeni yüzbaşısı, unutulmaz bir ilk izlenim bırakır. Jake ve Amy, filizlenen aşklarını gizli tutmaya çalışır.)

  • 3.Sezon 2.Bölüm : Cenaze (Karakoldaki yeni reorganizasyon, Jake ve Amy'nin başına iş açarken art arda gelen hayal kırıklıkları, Holt'un durumunu giderek kötüleştirir.)

  • 3.Sezon 3.Bölüm : Boyle'un Tahmini (Âşık Boyle, gurme arkadaşının masumiyetini kanıtlamaya ve onu hapisten çıkarmaya ant içer. Holt'un polislerin halkın gözündeki imajını parlatma çabası geri teper.)

  • 3.Sezon 4.Bölüm : Oolong Katili (Jake ve Holt, bir seri katilin izini sürmek için gizlice iş birliği yaparken Amy ve Rosa, cinsiyet ayrımcılığı yapan bir görevlendirme nedeniyle intikam peşindedir.)

  • 3.Sezon 5.Bölüm : Cadılar Bayramı III (Yıllık Cadılar Bayramı soygunu için takımlarını seçen Jake ve Holt, bir tacı çalmak için yarışır. Ancak Amy, her iki tarafa karşı duyduğu sadakat nedeniyle dışlanır.)

  • 3.Sezon 6.Bölüm : Sihirli Orman (Jake ve Charles, Terry'yi talihsiz bir kamp yolculuğuna sürükler. Bu arada Holt, Rosa'ya bir ikilem hakkında yardım eder ve Amy eski bir icadını paraya çevirmeye çalışır.)

  • 3.Sezon 7.Bölüm : Yatak (Sokaklardaki yeni uyuşturucunun peşinde olan Jake ve Amy arasındaki sevgili kavgası işte sorun çıkarır. Araba park etme konusundaki aksilik Holt ve Boyle'un arasını açar.)

  • 3.Sezon 8.Bölüm : Ava (Terry'nin eşi karakolda doğum yapmaya başlayınca Jake harekete geçer. Bu arada internet kesintisi, ekibi eski usullere dönmeye mecbur bırakır.)

  • 3.Sezon 9.Bölüm : İsveçliler (Jake ve Rosa, İsveçli iki tuhaf polisle bir vaka üzerinde çalışırken gerginlik çıkar. Neil deGrasse Tyson, Gina'nın büyük sınava hazırlanmasına yardım etmek için uğrar.)

  • 3.Sezon 10.Bölüm : Yihoo (Son dakika hediyelerini almak üzere Noel alışverişine çıkan Jake, Gina ve Charles, kendilerini "Zor Ölüm" benzeri bir rehine krizinin tam ortasında bulur.)

  • 3.Sezon 11.Bölüm : Rehin Olayı (Boyle, acımasız eski eşi tarafından rehin tutulan, kendine ait hassas bir şeyi geri almaya çalışır. Amy, Terry'yi olabilecek en kötü anda sakatlar.)

  • 3.Sezon 12.Bölüm : 9 Gün (Eski bir vakayı çözmeye çalışan Jake ve Holt, hastalanıp karantinaya alınır ve hezeyan geçirmeye başlar. Terry, karakolu yönetmenin karmaşık bir iş olduğunu anlar.)

  • 3.Sezon 13.Bölüm : Gemi Seyahati (Jake ve Amy, romantik bir gemi yolculuğuna çıkar, ancak gemide eski bir hasımlarıyla karşılaşır. Holt, aşırı duygusal kız kardeşinin ziyaretine hazırlanır.)

  • 3.Sezon 14.Bölüm : Karen Peralta (Amy, Jake'in doğum gününde annesiyle tanışmaya hazırlanır, ama kutlamada olaylar beklenmedik şekilde gelişir. Yeni vücut kameraları, Boyle için utandırıcı bir hâl alır.)

  • 3.Sezon 15.Bölüm : 98 (Komşu karakol, Doksan Dokuz'un binasına taşınınca tansiyon yükselir. Jake'in eski bir ortağıyla yeniden bir araya gelmesi, kötü bir sürprize yol açar.)

  • 3.Sezon 16.Bölüm : Ev Kuşları (Jake, bir "ünlünün" dosyasına yardım edebilmek için Scully ve Hithcock'u bir uyuşturucu vakasını devralmaya ikna eder. Ama iki vaka da ekibin beklediğinden farklı çıkar.)

  • 3.Sezon 17.Bölüm : Adrian Pimento (Çetedeki gizli görevinden yeni ayrılan bir polis, karakol yaşamına uyum sağlamakta sıkıntı yaşar. Boyle'un yemek pişirme maceraları, hademelerle uzlaşmazlığı tetikler.)

  • 3.Sezon 18.Bölüm : Çedar (Jake ve Amy'nin Holt'un evine göz kulak olmak için gönüllü olması, felakete yol açar. Rosa ve Pimento arasındaki kimyasal çekim alevlenir.)

  • 3.Sezon 19.Bölüm : Terry'nin Kedileri (Çok sevimli özel bir paket, Terry'ye yıllarca peşini bırakmayan çözülmemiş bir vakayı hatırlatır. Jake'in yardımıyla sonunda bu vakayı çözmek için kolları sıvar.)

  • 3.Sezon 20.Bölüm : Paranoya (Ani bir nişan, ekibi erkekler ve kadınlar için çifte bekârlığa veda partisi düzenlemek için harekete geçirir. Ama cümbüş gecesi, beklenmedik olaylara gebedir.)

  • 3.Sezon 21.Bölüm : Yüksek Güvenlik (Ekip, Pimento'yu hedef alan çürük FBI ajanını ortaya çıkarmak için özenle hazırlanmış bir sahte cenaze tezgâhlar ve Amy'yi riskli bir gizli göreve gönderir.)

  • 3.Sezon 22.Bölüm : Eski İş Arkadaşı (Ekip, Holt'un eski bir arkadaşının yardımıyla çift taraflı çalışan ajanla ilgili bir şeyler bulmak için gizlice FBI'a sızar. Bir mahkûm, Charles'ı zor bir duruma sokar.)

  • 3.Sezon 23.Bölüm : Greg ve Larry (Jake ve ekip, tutsak olan Yüzbaşı Holt'u bulmak için hastaneyi didik didik arar. Bu arada Amy ve Charles, arkadaşlarına yardım etmek için New York'a dönüş bileti alır.)




4.sezon 22 bölümden oluşmaktadır.

  • 4.Sezon 1.Bölüm : Coral Palms: Kısım 1 (Ölüm saçan Jimmy Figgis'in tehdidi altında olan Jake ve Holt, Tanık Koruma Programı aracılığıyla yerleştirildikleri Florida'da yeni yaşamlarına alışmaya çalışır.)

  • 4.Sezon 2.Bölüm : Coral Palms: Kısım 2 (Yeni kimlikleriyle silah satın almaya çalışan Jake ve Holt'un başı belaya girer. 9-9'da ise yeni başkomiser C.J. oldukça gevşek bir yönetim sergiler.)

  • 4.Sezon 3.Bölüm : Coral Palms: Kısım 3 (Amy ve ekip, Jake ve Holt'a yardım etmek için aceleyle Florida'ya gider. Yeniden bir araya gelen 9-9, Jimmy Figgis'i Eğlence Bölgesi'ne çekmek için bir plan yapar.)

  • 4.Sezon 4.Bölüm : Gece Vardiyası (Charles, oğlu Nikolaj ile daha fazla zaman geçirmeye karar verir. Artık ortağı olmayan Jake ise bir hırsızı enselemeye çalışırken turist Jess Day ile karşılaşır.)

  • 4.Sezon 5.Bölüm : Cadılar Bayramı IV (Kimin Muhteşem Dedektif/Dâhi unvanını gerçekten hak ettiğine karar vermek için karakolda yeni bir soygun düzenlenirken Charles beklenmedik bir şekilde istenen adam olur.)

  • 4.Sezon 6.Bölüm : Dolaptaki Canavar (Rosa ve kısa süre önce tekrar ortaya çıkan Pimento, düğünlerini 14 saat içinde düzenlemeye karar verince Amy yoğun bir şekilde düğün planlama işine girişir.)

  • 4.Sezon 7.Bölüm : Bay Santiago (Şükran Günü yaklaşırken gergin Jake, Amy'nin emekli polis babasını etkilemek için onun sevdiği şeyleri araştırıp bulgularını bir dosyada toplar.)

  • 4.Sezon 8.Bölüm : Skyfire Cycle (Terry, idolü olan fantezi yazarı D.C. Parlov'la ilgili bir dosyanın karakola verilmesi nedeniyle çok heyecanlıdır. Kevin ve Holt bir matematik sorusu yüzünden kavga eder.)

  • 4.Sezon 9.Bölüm : Baltalamama (Holt, C.J.'e kaybettiği önemli kanıtı bulmada yardımcı olması için Jake'i ikna eder. Enerji tasarrufuyla görevlendirilen Terry, Gina ile ısıtıcısı yüzünden kapışır.)

  • 4.Sezon 10.Bölüm : Kaptan Letonya (Ekip, bir Noel şarkı yarışmasında MTTM'ye karşı yarışır. Jake ve Charles, Noel için Nikolaj'ın favori oyuncağını bulmaya çalışır.)

  • 4.Sezon 11.Bölüm : Kaçak: Kısım 1 (Dokuz hükümlü hapishane aracından kaçıp şehirde serbest kalınca Jake ve Amy kimin daha fazla kaçağı karakola getireceği konusunda yarışır.)

  • 4.Sezon 12.Bölüm : Kaçak: Kısım 2 (Hapishaneden firar edenleri yakalama çalışmaları devam eder. Jake, hükümlülerden biriyle bağlantısı olan beklenmedik bir müttefikle iş birliği yapar.)

  • 4.Sezon 13.Bölüm : Denetim (Düşük suç oranları nedeniyle Brooklyn, karakollarından birini kapatma kararı alır. 9-9'un geleceği, Amy'nin sıkıcı eski erkek arkadaşının yapacağı denetime bağlıdır.)

  • 4.Sezon 14.Bölüm : Hizmet Et ve Koru (Jake ve Rosa, bir polisiye dizinin setinde ortadan kaybolan dizüstü bilgisayar vakasıyla uğraşır. Terry'nin intikam peşindeki eski sevgilisi karakol denetimini devralır.)

  • 4.Sezon 15.Bölüm : Son Devriye (Ekip, karakolun kapatılmanın eşiğinde olduğunu öğrenir. Jake ve Charles'ın birlikte üstlendikleri son vaka, hızla büyük bir uyuşturucu baskınına dönüşür.)

  • 4.Sezon 16.Bölüm : Mömö (Tanımadığı bir polis tarafından durdurulup kötü muameleye maruz kalan Terry, ırksal profilleme ile nasıl başa çıkacağı konusunda Holt'tan umut kırıcı öneriler alır.)

  • 4.Sezon 17.Bölüm : Polis Kongresi (Stres atmaya oldukça istekli olan ekip, New York dışında düzenlenen bir polis kongresi sırasında verecekleri gizli partiyi Holt'tan saklamaya çalışır.)

  • 4.Sezon 18.Bölüm : Amy'nin Peşinde (Aşırı stresli Amy çavuşluk sınavı gününde ortadan kaybolunca Jake ve Rosa onu aramaya çıkar. Gina'ya bir Boyle aile yadigârı miras kalır.)

  • 4.Sezon 19.Bölüm : Sayın Yargıç (Holt'un annesinin evinde yapılan soygunu araştıran Jake, onun oğlundan sakladığı bir sırrı öğrenir. Ekip, mola odasını yeniden düzenler.)

  • 4.Sezon 20.Bölüm : Mezbaha (Jake ve Rosa bir uyuşturucu dosyası nedeniyle ortak idolleri Teğmen Hawkins ile birlikte araştırma yapar. Teğmen, içlerinden birine bir iş önerebileceğini çıtlatır.)

  • 4.Sezon 21.Bölüm : Banka Soygunu (Banka soyguncularını ararken kendilerini tehlikeli bir durumda bulan Jake ve Rosa, Holt ve Pimento'dan yardım ister. Boyle, Gina'nın yeni erkek arkadaşını onaylamaz.)

  • 4.Sezon 22.Bölüm : Suç ve Ceza (Jake ve Rosa'nın üstüne işlemedikleri bir suç atılınca ekip fevkalade yaratıcı bir çözüm bulmak zorunda kalır.)




5.sezon 22 bölümden oluşmaktadır.

  • 5.Sezon 1.Bölüm : Hapishane: Kısım 1 (Leziz kaçak mallar yüzünden, parmaklıklar ardındaki Jake'in başı derde girer. Mahkûm dostları Rosa, bitmek bilmeyen bir yapılacaklar listesiyle Holt ve Terry'yi oyalar.)

  • 5.Sezon 2.Bölüm : Hapishane: Kısım 2 (Ekip, yozlaşmış Teğmen Hawkins'in suça bulaştığını göstermenin yollarını ararken Jake, dostane yamyam hücre arkadaşının yardımıyla dedektiflik becerilerini konuşturur..)

  • 5.Sezon 3.Bölüm : Ayakkabı (Hapisten çıkan ve göreve dönen Jake, Holt dikkatlice onu izlerken spor ayakkabısı hırsızını arar. Rosa, Pimento'nun kendisine sadık olmadığından şüphelenir.)

  • 5.Sezon 4.Bölüm : Cadılar Bayramı V (Jake, ekibin çok arzulanan Muhteşem İnsan ve Dâhi Kişi unvanını almaya çalıştığı amansız bir yarışma olan geleneksel Cadılar Bayramı soygununda büyük bir sürpriz yapar.)

  • 5.Sezon 5.Bölüm : Kötü El (Gizli bir operasyonda Holt'un içindeki kumarbaz ortaya çıkar. Rosa, Hitchcock ve Scully'den daha tembel olmaya çalışır. Charles geçmişi nahoş olan bir yemek kamyonu alır.)

  • 5.Sezon 6.Bölüm : Mekan (Ekibi can düşmanları sarar. Jake ve Amy'nin büyük günü, Akbaba yüzünden bozulur. Charles kayıp at düşmanı Çavuş Fıstık Ezmesi'ni bulmalıdır.)

  • 5.Sezon 7.Bölüm : İki Hindi (Şükran Günü'nde alkol, Jake ve Amy'nin ebeveynleriyle ilgili sorunları için geçici bir çözüm olur ve çalınan bir turta, Holt'un içindeki amansız sorgucuyu uyandırır.)

  • 5.Sezon 8.Bölüm : Skyfire'a Dönüş (En sevdikleri fantezi yazarı hevesle beklenen taslağının çalındığını bildirince Jake ve Terry, kostümlerle dolu bir hayran buluşmasında gizli göreve gider.)

  • 5.Sezon 9.Bölüm : 99 (Los Angeles'taki bir cenaze sonrasında dönüş uçağını kaçıran Jake ve ekip, önemli bir mülakat için Holt'u New York'a geri götürmeye çabalar.)

  • 5.Sezon 10.Bölüm : Oyun Gecesi (Mahremiyetine özen gösteren Rosa, ekiple kişisel bir haberi paylaşır ama ebeveynlerine söylemek için Jake'ten yardım ister. Bilişim Suçları, 99'un bant genişliğini çalar.)

  • 5.Sezon 11.Bölüm : İyilik (Mafya babası Seamus Murphy, Holt'tan söz verdiği iyiliği istemek için tekrar ortaya çıkınca Jake ve Charles, bilgi almak için Murphy ailesinden Fredo'yla arkadaş olur.)

  • 5.Sezon 12.Bölüm : Güvenli Ev (Murphy'nin tehdidinin ardından Holt, kocası Kevin'ı Jake'le birlikte bir güvenli eve yerleştirir. Rosa kuaförde gizli göreve çıkar. Scully gerçek bir becerisini gösterir.)

  • 5.Sezon 13.Bölüm : Pazarlık (Rehine krizinde ara buluculuk yapması istenen Jake, suçluyu tanıdığını fark eder. Charles'ın köfte kamyonunda gerginlik çıkar.)

  • 5.Sezon 14.Bölüm : Sorgu (Jake cinayet zanlısı kurnaz bir dişçiyi ağır bir sorgudan geçirmeye başlayınca, operaya gitme planları olan Holt da yardıma gelir. Sterling K. Brown konuk oyuncu.)

  • 5.Sezon 15.Bölüm : Bulmaca Ustası (Jake, Amy'nin hayranı olduğu kare bulmaca yaratıcısıyla bağlantılı bir kundaklama vakasında onunla birlikte çalışır. 99'a yeni bir dedektif arabası verilir.)

  • 5.Sezon 16.Bölüm : NutriBoom (Kandırılıp piramit satış sistemine sokulduklarını anlayan Jake ve Charles, tarikatımsı grubu alaşağı etmeye çalışır. Amy aşırı hevesli bir polisle uğraşır.)

  • 5.Sezon 17.Bölüm : DFW (Jake'in üvey kız kardeşiyle ilişki kurma girişimi kontrolden çıkar. Esnekliğini göstermeye çalışan Terry başarısız olur. Gina, Rosa'ya tanışma randevusu ayarlar.)

  • 5.Sezon 18.Bölüm : Gray Star Sigorta (Charles'ın yemek kamyonunda felaket yaşanınca tanıdık bir sima ortaya çıkar. Rosa, Amy'nin gelinlik seçmesine yardım etmeyi teklif eder. Holt, Twitter hesabı açar..)

  • 5.Sezon 19.Bölüm : Bekârlığa Veda Partileri (Charles'ın dolambaçlı bekârlığa veda partisi planları Jake, Terry ve Holt'un sinirini bozar. Kendi partisinde Amy, bilgilendirici bir "Hayatımda Hiç" oyunu oynar.)

  • 5.Sezon 20.Bölüm : Gidiyorum (Kaygılı 99, bir çatışmaya müdahale etmeye giden Rosa'dan haber bekler. Amy ve Gina, bir tesisat sorunuyla ilgilenerek dikkatlerini dağıtır.)

  • 5.Sezon 21.Bölüm : Beyaz Balina (Rosa ve Amy yıllar önce ellerinden kaçan bir suçluyu ararken, Jake düğün hazırlıklarını üstlenir. Holt emniyet müdürlüğü için rakibiyle yüzleşir.)

  • 5.Sezon 22.Bölüm : Jake ve Amy (Jake ve Amy düğün günlerinde bir krizle karşılaşınca 99, düğünü kurtarmaya çalışır. Holt emniyet müdürlüğü görevi konusunda haber alır.)




Diğer sezonlar ile ilgili bilgileri ise aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz :




IMDb internet üzerinde bulunan milyonlarca film, dizi, animasyon, televizyon programı ve oyuncuların bilgilerini tutan bir sitedir. Internet Movie Database (İnternet film veritabanı) açılımıyla bilinmektedir. Puanlama sistemi sayesinde filmlerin, dizilerin beğenilme derecelerini gösterir.


Brooklyn Nine-Nine diziside bu sitede oldukça beğeni toplamaktadır. 163.849 kişinin oylarından sonra dizi 10 üzerinden 8.4 alarak hak ettiği yerde ve puanda kendini buldu.


IMDb, sitesinde Brooklyn Nine-Nine ile ilgili her türlü bilgi, yorum ve içeriği bulabilirsiniz.

Sezonlar hakkında bölümler, oyuncular, yorumlamalar, puanlar hepsi ve daha fazlasını takip edebileceğiniz bir yapılanmadır.


Aşağıdaki adreste IMDb'de Brooklyn Nine-Nine'in ana sayfası bulunmaktadır. İncelemenizi tavsiye ederim.




ORORO.TV İngilizce dizi ve video seyredebileceğiniz bir sitedir. Diğer sitelerden farklı olarak Türkçe alt yazıdan hariç birçok dile destek vererek İngilizce öğrenmenizde sizlere rehber oluyor. ORORO TV’nin ücretsiz ve ücretli hizmetleri mevcuttur. Bu paketlerin arasındaki fark ise free sürümde günde sadece 1 saat izleme hakkınızın olması ve bilmediğiniz kelimeleri kaydetme özelliği bulunmaktadır.


ORORO TV hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz daha önceden yazmış olduğum blog yazısını sizlere öneririm. Aşağıdaki linkten yazıya ulaşabilirsiniz :





Brooklyn Nine-Nine dizisiyle ilgili içerikleri anında ve birinci ağızdan öğrenmek isterseniz sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. Bende sosyal medyada aktif bir şekilde Brooklyn Nine-Nine hesaplarını takip ediyorum. Sizlerede hesapları takip etmenizi öneririm. Aşağıdaki hesapları takip ederek diziyle ilgili anlık gelişen olaylara ulaşabilirsiniz.


Brooklyn Nine-Nine - Instagram : https://www.instagram.com/nbcbrooklyn99/

Brooklyn Nine-Nine - Twitter : https://twitter.com/nbcbrooklyn99

Brooklyn Nine-Nine - Facebook : https://tr-tr.facebook.com/BrooklynNineNine/




İyi ki hayatıma girdin Brooklyn Nine-Nine her bir karakteri ayrı seviyorum ilerleyen bölümlerde görüşmek üzere kendinize dikkat edin ekip :)


1.641 görüntüleme2 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

2 Comments


ywc73235
Aug 28, 2023

33123

Like

gdxs6525
Dec 03, 2022

There was once a blind man who had so fine a sense of touch that,

when any animal was put into his hands, he could tell what it was merely by

the feel of it. One d

Like
bottom of page