top of page

İngilizce ve Yazılım

Güncelleme tarihi: 30 Mar 2019

Merhabalar Arkadaşlar,


Kuşkusuz İngilizcenin el atmadığı hiçbir sektör kalmadı. İngilizceyi en fazla kullanan bir sektörde yazılımdır. Tüm makaleler ve kaynaklar 1. elden İngilizce olarak ilk çıkmaktadır.

Yazılımla ilgileniyorsanız ya da yazılımcı olmak istiyorsanız İngilizceyi bilmeme gibi bir lüksümüz yok. En kısa zamanda bu eksiğimizi tamamlayarak her türlü içeriğe anında ulaşabiliriz.


Kısaca yazılımın ne olduğunu haydi öğrenelim :





Elektronik cihazların, tanımlanmış bir işi yapabilmeleri için bilgisayarların anlayacağı dilde yani programlama dilleriyle hazırlanan komutlara verilen isme yazılım denir. Yazılım; dijital araçların birbirleriyle iletişim halindeyken, kullanan kişilerin iş gücünü arttırmasını, zamandan tasarruf yapması ve iletişimi kolaylaştırması gibi birçok kolaylığı sağlayan programların bütününe denir. Günümüzde birçok alanda sıklıkla karşımıza çıkan yazılım artık hayatımızın vazgeçilmezlerindendir. Bu yazılımlardan anında birinci kaynaktan doğru haberlere ve gelişmelere erişebilmek için İngilizce bilmemiz gerekir.


Udemy gibi güzel bir eğitim platformunda birçok alanda yararlanmaktayım. İngilizce öğrenirken aldığım kursları istediğim zamanda açıp izleyebiliyorum. Yazılım alanında ise hem iOS hem de Android uygulama geliştirmek için gerekli bilgilere sahip olmak adına zamanımın büyük bir bölümünü Udemy'de örnek projeler nasıl yapılır öğrenip kendimde çeşitli projeler geliştiriyorum.


Android ve iOS uygulamalar geliştiriyorum. Android için 7 adet uygulama geliştirdim. iOS versiyonları için çalışmalarım devam ediyor. Android uygulamalarıma ulaşmak isterseniz aşağıdaki linkten ulaşıp, uygulamaları inceleyebilirsiniz :


https://play.google.com/store/apps/developer?id=Halil+Özel



Geliştirdiğim uygulamaları GitHub hesabımda paylaşıyorum. GitHub, sürüm kontrol sistemi olarak Git kullanan yazılım projeleri için bir depolama servisidir. GitHub hakkında daha fazla ayrıntı öğrenmek istiyorsanız yazmış olduğum yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Aşağıdaki linkten GitHub ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.


https://medium.com/@halilozel1903/git-github-ve-gitlab-nedir-e51a87e8e4e7



GitHub'ı öğrendikten sonra hesabımı inceleyebilirsiniz. Projelerinizde kullanabileceğiniz birçok örnek proje geliştirdim. Aşağıdaki linkten hesabıma ulaşabilirsiniz :


https://github.com/halilozel1903


Örnek vermek gerekirse Udemy eğitim platformunda bir Türkçe eğitim aldınız. Bu eğitimden edindiğiniz bilgiler sizleri belli bir seviyeye ulaştırır ama tam anlamıyla o konu hakkında derinine bilgi sahibi olamazsınız. Derinene bilgi sahibi olabilmeniz için bu konu hakkında yazılan İngilizce kaynakları tarayıp, incelemeniz gerekir. Türkçe anlatılan bir konu anlatan kişinin bilgisiyle sınırlandırılmıştır. Kimseye bağımlı kalmak istemiyorsanız İngilizce eksiğinizi en kısa sürede tamamlamanızı öneririm.


Udemy ile ilgili bir blog yazısı yazdım. Udemy hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için aşağıdaki yazıyı incelemenizi tavsiye ederim :


https://www.ingilizceblog.com/post/udemy-nedir


Medium blog sitesinde hem Türkçe hemde İngilizce blog yazıları yazıyorum. Medium nedir bunu öğrenmek isterseniz daha önceden yazmış olduğum blog yazısını okumanızı tavsiye ederim. Yazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz :


https://www.ingilizceblog.com/post/medium-nedir


İngilizce öğrenmeye devam ederken artık İngilizce blog yazıları yazmaya başladım. Şu zamana kadar 3 adet blog yazısı yazdım. Aşağıdaki linklerden yazılara ulaşabilirsiniz :



Medium hesabımdan başka kendi blog sitemde ise Yazılım alanında Türkçe içerikler üretmeye çalışıyorum. Yazılım Sanatı adlı blog sitesinde başta Android ve iOS konularında olmak üzere yazılım konusunda birçok yazı yazıyorum. Siteyi incelemek isterseniz aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz :


https://yazilimsanati.net



Gelecek yazılarda görüşmek üzere. Kolay gelsin.

222 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page