top of page

İngilizceyi Daha Hızlı Öğrenmenin Yolları

Güncelleme tarihi: 4 Şub 2019


En iyi İngilizce öğrenme yöntemleri
İngilizceyi daha hızlı öğrenmenin yolları

Günümüzde en çok kullanılan hem eğitim hem de iş hayatı için gerekli olan İngilizce dili, sağlam bir eğitimle keyifli bir biçimde öğrenilebilmektedir. Bunun için sadece doğu öğrenme tekniklerini bilmek gerekmektedir. Bu nedenle bu yazımızda sizlere İngilizce öğrenme noktasında nasıl daha hızlı olabiliriz, bunu anlatacağız.


  • Önünüze gelen her şeyi mutlaka okuyun

İngilizce eğitiminiz sırasında karşınıza çıkan her metni okumaya çalışın. İnternet siteleri, hikayeler, dergiler, romanlar ve sosyal medyada rastladığınız metinlerin hepsi İngilizceyi daha hızlı öğrenmenize katkıda bulunacaktır. Metinleri anlamasanız dahi okumanız, telaffuz konusunda da yardımcı olacaktır. Bununla beraber kelimelerin farklı kullanımlarını ve kelime haznenizi geliştirmeyi bu metinleri okuyarak hızlandırmanız mümkündür.


  • Öğrendiğiniz kelimeleri not alın

Öğrendiğiniz tüm yeni kelimeleri not alın. Bu İngilizce öğrenme hususunda size yardımcı olacak önemli noktalardan birisidir. Mümkünse yeni bir defter alarak bu defteri sözlük yapın ve öğrendiğiniz kelimeleri fihrist şeklinde bu deftere yazın. Yazı yazmak öğrendiğiniz kelimeleri pekiştirmenizi sağlayacaktır.


  • İnsanlarla iletişime geçin

İngilizce öğrenmeyi hızlandıran en önemli nokta bol bol pratik yapmaktır. Kimi insanlar konuşmaktan ve pratik yapmaktan çekindikleri için bu dili kolay ve hızlı öğrenemezler. Bunun için gerçek hayattan kişilerle konuşun ve İngilizcenizi pratik yaparak geliştirmeye çalışın. “Anlıyorum ama konuşamıyorum” diyen çok insan var, onlardan birisi olmayın.


  • İngilizce yayın yapan dergilere, gazetelere ya da kanallara abone olun

Evde otururken, İngilizce yayın yapan kanalları izlemeye çalışın. Bununla beraber otobüste ve toplu taşımada sizi zorlamayacak dergi ve gazetelerdeki İngilizce metinleri okuyun.


  • İmkanınız varsa yurt dışına gidin

Eğer imkanınız varsa, maddi durumunuz sizi zorlamayacaksa mutlaka yurt dışına gidin. Orada İngilizce konuşan insanlarla tanışın, arkadaş edinin. Yurt dışında İngilizce konuşmak mecburiyetinde kalacağınız için öğrenme süreciniz de ciddi oranda hızlanacaktır.


  • Arkadaşlarınızdan yardım alın

İngilizce bilen arkadaşlarınız varsa mutlaka onlardan yardım alın. Paylaştıkları İngilizce postları okuyun, onlarla günlük hayattan konuşmalar yaparak pratik yapmaya çalışın. Bu size çok faydalı olacaktır.


  • Müzik dinleyin

İngilizce müzikler dinleyin. Hatta Google’dan dinlediğiniz müziğin sözlerini de takip etmeniz mümkün. Bunun için birçok uygulama mevcut. Müzik İngilizce öğrenmenin en güzel yöntemlerinden birisidir. Bunu es geçmeyin.


  • Bol bol soru sorun

İngilizce öğrenme sürecinde mutlaka bol bol soru sormak gerek. Eğer şüphelendiğiniz noktalar varsa bu noktalar hakkında İngilizce bilen birisinden yardım alabilirsiniz. Örnek bir kursa gidiyorsunuz diyelim, öğretmeninizle sürekli olarak iletişime geçebilirsiniz. Ama kursa gitmiyorsanız da İngilizce öğretmeyi hedefleyen birçok web sitesi ve blogdan yardım alabilirsiniz.


  • Sevdiğiniz dizi ve filmleri bir de İngilizce izleyin

Sevdiğiniz dizi ve filmleri önce İngilizce alt yazıyla izleyin, sonra altyazıyı kaldırıp orijinal bir biçimde izleyin. Emin olun yavaş yavaş cümleleri anlamaya başlayacağınızı hissedeceksiniz.


  • Online İngilizce kursuna kayıt olun


Günümüzde teknolojinin de geldiği son nokta ile birlikte online dil eğitimleri de yaygınlaşmaya başladı. Bu online eğitim platformlarından en yaygını olan Udemy'de Seçkin Esen ve Akın Demir tarafından MyECO markasının kalitesiyle hazırlanan Online İngilizce Kursunu inceleyip, indirimli fiyatlarla kayıt olabilirsiniz. Söz konusu kurs İngilizce konularını A1 seviyeden C1 seviyeye içermektedir.

150 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

댓글


bottom of page