top of page

Yazılım için İngilizce

Güncelleme tarihi: 3 Oca 2019


Yazılım Nedir?


Yazılım için İngilizce yazımıza isterseniz öncelikle "yazılım nedir?" sorusuyla başlayalım. Yazılım, bizler fark etmesek de uzun yıllardır hayatımızda olan bilgisayar dilinde yazılan komutlara denir. Günümüzde büyük oranda hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Hatta bir çoğumuzun elinde olan akıllı telefonlar sayesinde, günümüzde işlerimizi ve iletişimimizi çok daha kolay yapabilmekteyiz; bu da yazılım sayesinde hayatımızın çok daha kolaylaştığının en basit ve en güzel örneklerinden biridir. Günümüzde yaptığımız hemen hemen her şeyin içinde yazılım vardır. Eğlence, iletişim, ulaşım ve bunun gibi bir çok şeyde kullanılmaktadır. Kısacası yazılımın günümüz ve geleceğimiz için önemi çok büyüktür.



Yazılım Öğrenmek

Geleceğimizde önemi büyük derecede önemli olan yazılımın bir çok meraklısı bulunmaktadır. Ancak sırf üniversite sınavından aldığı puan yazılım bölümüne yetersiz olduğu olduğu için pes eden veya sırf bir kaç bilgisiz insanların söylediği "zor iş yapamazsın!" ve "Ya sen ne anlarsın yazılımdan." tarzında sözlerden dolayı bu işten çekinen ve hiç içeriğine bile bakmayan insanlar sayısı da günümüzde oldukça fazla durumda. Elbette her işin zorluğu olduğu gibi yazılımında zorlukları var. Ancak bunlar kesinlikle aşılmayacak zorluklar değiller hatta bu zorlukları aştıktan sonra da çok eğlenceli bir iş olduğunun garantisini size verebilirim.




Yazılımcılar İçin İngilizce Dilinin Önemi


İşte şimdi tam olarak size bahsetmek istediğimiz konu bu "Yazılım için İngilizce". Bir önceki Yazılım Öğrenmek başlığımızda, yazılım öğrenirken veya yazılım işinde çekeceğiniz zorluklardan bahsettik. Bu zorlukların en başında İngilizce bilmemek gelmektedir. Çünkü kod yazarken kullanacağınız dil zaten İngilizce. Bunun yanında yazılım kaynaklarının hemen hemen hepsi İngilizce kaynaklar. Bundan dolayı yazılım öğrenirken karşınıza İngilizce sürekli çıkacak ve öğrenme hızınızı büyük derecede düşürecektir bu da boşa zaman kaybı demektir. Peki İngilizce öğrenmek için kurslara tonlarca para yatırmak istemiyor musunuz? Okulunuzda öğrendiğiniz İngilizcenin yetersiz olduğunu mu düşünüyorsunuz? Veya İngilizce öğrenmek sizi sıkıyor mu? İngilizce konusunda bunun gibi sıkıntılarınız varsa, size özellikle bir önerim olacak. Benim de bizzat kullandığım "Udemy" sitesi. Bu sitede bir çok konuda online kurs alabilirsiniz. Size İngilizce konusunda özellikle önereceğim kurslar şunlardır;



Bu kursları verdiğim linkler sayesinde indirimli satın alarak, İngilizce seviyenizi eğlenerek ve gerçekten öğrenerek önemli ölçüde yükseltebilirsiniz. Bu kurslar tek satın alımda ömür boyu kullanma imkanı sunuyor. Bunun yanında soru & cevap bölümünde, ilgili hocaya anlamadığınız yeri sorabiliyor ve kısa bir sürede cevap alabiliyorsunuz. Kurs sonunda alacağınız sertifikanızı iş başvurularında CV'nize yerleştirebiliyor ve bahsettiğim gibi yazılım için İngilizce seviyenizi rahatlıkla geliştirebiliyorsunuz.


304 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

1件のコメント


Semra Akkurt
Semra Akkurt
2018年12月25日

Çok yararlı oldu çok teşekkürler 😊

いいね!
bottom of page