top of page
Yazarın fotoğrafıHalil Özel

You Dizisi

Güncelleme tarihi: 17 Ağu 2019

Merhabalar Arkadaşlar, son zamanlarda Black Mirror dizisinden sonra izlediğim en güzel dizilerden biri olan "You" dan bahsedeceğim. You romanından uyarlanan dizi izlerken beni hayretlere düşürdü ve 2 günde 6 bölüm izlememe sebep olan bu mükemmel diziyi haydi vakit kaybetmeden tanıyalım :)




You dizisi, 9 Eylül 2018 tarihinde Lifetime’da yeni bir drama dizisi olarak yayın hayatına başladı. Daha sonradan Netflix'te de yayınlanmaya başlayan bu dizi Netflix ürünü olarak 2.sezonunu bekliyor. Caroline Kepnes‘in en çok satanlar arasına giren 2015 yılında çıkardığı You adlı romandan uyarlanan dizinin üreticileri Greg Berlanti ve Sera Gambledir.


İlk sezonuyla izleyicilerin önüne çıkan dizi 10 bölümden oluşmaktadır. İlk ve son bölüm 50 dk civarındayken geri kalan 8 bölüm 40-45 dakika arasındadır.


İkinci sezonda ise 2016 basım tarihli başka bir roman Hidden Bodies den yararlanılarak dizinin bölümleri çekilecek. Pek yakında geleceği beklenen dizinin 2.sezonunu birçok izleyici gibi bende iple çekiyorum. Haydi artık başlasın ya :( Bu özlem bitsin.



Konusu

Joe Goldberg, New York’ta bir kitapçıda çalışan genç ve entellektüel birisidir. Kitaplara aşık olan bu adam bir gün çalıştığı kitapçıya güzeller güzeli bir kız yani baş karakterlerimizden olan Guinevere Beck gelir. Joe bu güzel müşterisine aradığı kitabı bulmasında yardımcı olur. Bu esnada karşılıklı flörtleşirler ve kız kendi işlerine bakmaya gider ve hayatına devam eder. Buraya kadar anlatılan ilk görüşte aşkı sizlere hatırlattıysa yanılıyorsunuz. Bu hoşlanma olayı artık takıntı haline gelmiştir. Joe her an Beck'i takip etmeyi onu gözetlemeye başlamıştır. Sapık ve takıntılı hale gelen bu karakterimiz Beck'in çevresindekileri iyi bir şekilde analiz etmektedir. Sosyal medyasını araştırır, evine girip, kişisel eşyalarını alır. Metroda düşen telefonu dahil. Artık Beck ne yaparsa Joe'nin de anında haberi olmakta ve onu adım adım takibe devam eder. Kitapçıya tekrardan geldikten sonra artık detaylı bir şekilde tanışırlar. Günler bu şekilde devam ederken her şey Joe'nin düşündüğü gibi giderken aralarda baya bir olaylar geçer. Fazla Spoiler vermeden kesinlikle izlemenizi şiddetle tavsiye ederim :)




 


Oyuncular


Joe Goldberg : Takıntılı ve sapık kitapçımız. Bu değişik karaktere sahip olan kişinin yaptıkları ilk görüşte aşk mı yoksa ilk görüşte takıntı mıydı? Beck'i gördüğü ilk andan itibaren onu hayatının merkezi haline getiriyor. Resmen ona tapar gibi her an onunla birlikte olmak, onu izlemek, araştırmak istiyor. Yalnız ve içine kapanık biri olan Joe'nin en yakın arkadaşı karşı komşusunun 11-12 yaşlarındaki oğlu Paco'dur. Ailesi olmayan Joe'nin kitapsever olmasındaki en büyük etken çalıştığı yerdeki adamın ona göz kulak olup ona kitapları sevdirmesidir. İnsan davranışlarını iyi bir şekilde analiz edebilme yetisine sahip olan Joe'nin ne tip tekniklere başvuru yaptıklarını izlerken göreceksiniz.

Karakterimizi gençler arasında popüler dizilerden biri olan Gossip Girl dizisinden yakından tanıdığımız Penn Badgley oynamaktadır. Gossip Girl dizisine yakın zamanda başladım. Joe'iyi orada görünce şaşırdım. Kısa saçlı daha genç bir halde görünce dedim bu adam bana bir yerden tanıdık geliyor. Sonra araştırdım ki o eleman namıdiğer Joe reismiş :)

Gençlik dizilerini seviyorsanız yarım saatlik eğlenceli vakit geçirebilmek adına sizlere Gossip Girl (Dedikoducu Kız)'ı tavsiye ederim. Namıdiğer 8 saniye olarak da anılan Joe reisin yeni maceralarını bekliyoruz.






Guinevere Beck : Joe’nun kitapçıda tanıştığı güzel ve sevecen karakterimiz. Üniversitede bir profesöre asistanlık yaparak parasını kazanmaya çalışan biri. Ama bu durumdan pek memnun sayılmaz. Hocası kendisine sarkıntılık yapan sapığın, aşağılık herifin teki. Beck sözde hocanın kendisine bu şekilde davranmasını anlayınca onu tehdit edip, yanında çalışmaktan ayrıldı ve başka bir yerde yazılar yazmaya başladı. Beck'in başarılı bir yazar olmak en büyük halidir. O hedef doğrultusunda her şeyden vazgeçebilir. Sosyal medyada her yaptığı şeyi, her gittiği yeri paylaşan insanlardan biri olan Beck sosyal medyayı aktif kullanan biridir. Yaşamak istediği hayatı sanki yaşıyormuş gibi insanlara lanse eden Beck, karanlık işlerin adamı olan  Benji isimli kendisine pek değer vermeyen, kendini beğenmiş bir adamla birliktedir. Joe ile tanıştıktan sonra hayatı değişen Beck'in neler yaşadığını merak ediyorsanız sizi You dizisini izlemeye davet ediyorum. Karakterimizi Elizabeth Lail canlandırmaktadır. Dizide sevdiğim güzel bir karakterdir kendileri.




Paco : Joe’nun 11-12 yaşlarındaki küçük ve akıllı dostudur. Paco da Joe gibi kitapları çok seviyor ve onun çalıştığı yerden aldığı kitapları okuyor ve onunla ilgili sohbet ediyorlar. Paco'yu Annesi ve sevgilisinin gürültücü- kavgacı hayatından etkileniyor ve daha çok merdivenlerde kitap okurken görüyoruz. İlerleyen bölümlerden gizemli olaylara tanık olacak olan bu zeki karakterimizi seveceğinizi tahmin ediyorum. Paco karakterini ise Luca Padovan canlandırmaktadır. Joe abisiyle kitap sohbetleri yapması gerçekten çok hoş. İlerleyen yaşlarda belki o da Joe abisi gibi kitapçı ya da kütüphaneci olabilir.




Beck ve daha sonra Joe'nin terapisti Dr. Nicky rolünde John Stamos oynamaktadır.

Terapist Nicky son bölümlerde karşımıza çıkmaktadır. İlişkileri bozulan çiftin dertlerini dinlemektedir. Joe bu adamdan pek haz etmemektedir. Bir ara öldürmek istesede bu işten vazgeçmiştir. Daha sonra bu adam hapisi boylayacaktır. Daha fazla ayrıntı vermek istemiyorum. Benim hoşuma gitmeyen sapık adamın teki diyebilirim.




Beck’in en yakın arkadaşı Peach rolünde Shay Mitchell adlı kadın aktris oynamaktadır. Zengin bir ailenin çocuğu olan Peach Joe'iden ilk tanıştığı andan itibaren haz etmemiştir.

Sürekli Beck'e uyarılarda bulunup bu adamın sana uygun olmadığını dile getirmiştir. Beck'i çok sevmesi arkadaşlıktan öte sapıklığa kadar gitmektedir. Joe bu takıntıyı öğrenirken ağzı açık kalmıştı. Peach'i Beck'ten uzak tutabilmek için çeşitli planlar yapmaktadır. Gençsin, güzelsin be ablacım ne gerek var bu tip fantezilere ya :) İzleyin bakalım bu güzel aktrise 1.sezonun sonunda neler olacak. Ne şekilde 1.sezonu tamamlayacak.


 



You Dizisinin Sezonları Ve Bölümleri

You dizisi 2018 yapımı bir Netflix dizisidir. En çok izlenen ve beğenilen dizilerden biri olan You ilk sezonda karşımıza 10 bölüm ile çıktı. Yaklaşık 40 ila 50 dakika arasında bölümlere göre farklılık göstererek bizlere heyecan dolu anlar yaşattı. Yakın bir zamanda 2.sezonu geleceğini yetkililer belirtmişti. Aşağıda ilk sezonun bölümleri ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. Yeni sezonlar, yeni bölümler çekildikçe bu yazıyı update edeceğim :)


1.sezon 10 bölümden oluşmaktadır.

  • 1.Sezon 1.Bölüm : Pilot - 49 dk (Kitabevi müdürü Joe lisansüstü öğrencisi Beck'ten aşırı derecede hoşlanınca, tılsımlı bir ilk karşılaşma daha kötü niyetli bir şeye dönüşür.)

  • 1.Sezon 2.Bölüm : New York'taki Son Kibar Erkek - 46 dk (Danışmanının kendisine asılmasıyla uğraşan Beck, Joe'yu Peach'in yüksek sosyete gecesine getirir. Joe, Benji meselesini çözmeye çalışır.)

  • 1.Sezon 3.Bölüm : Belki - 44 dk (Beck'in seks konusundaki rahat tavırlarına ve polisle ilgili bir duruma hazırlıksız yakalanan Joe, temel bir sorunu halletmesi gerektiğini fark eder.)

  • 1.Sezon 4.Bölüm : Kaptan - 43 dk (Joe, Beck'le tuhaf bir akşamın ardından tek sır saklayanın kendisi olmadığını anlar. Peach'in Joe'ya karşı düşmanca tavırları giderek artar.)

  • 1.Sezon 5.Bölüm : Düşmanınla Yaşamak - 45 dk (Geçmişindeki bir video Annika'nın peşini bırakmaz. Joe ve Peach arasındaki gerginlik, Peach'in Beck'i önemli bir edebiyat menajeriyle tanıştırmasıyla doruğa ulaşır.)

  • 1.Sezon 6.Bölüm : Amour Fou - 45 dk (Beck, göründüğünden farklı amaçlara sahip Peach'le beraber Connecticut'a gider. Onu takip eden Joe'nun eski anıları depreşir ve yeni yaralar açılır.)

  • 1.Sezon 7.Bölüm : Her Şeylik - 42 dk (Yaslı Beck, çareyi terapide bulur. Bu, Joe'nun aynı şeyi farklı nedenlerle yapmasına sebep olur. Beck'in doğum günü için Joe'nun yaptığı planlar beklediği gibi gitmez.)

  • 1.Sezon 8.Bölüm : Seninim Bebeğim - 45 dk (Üç ayın ardından sonra Joe ve Beck hayatlarından memnundur. Ama bir dizi yeniden karşılaşma, Joe'nun mevcut ilişkisinde sorun yaratabilir.)

  • 1.Sezon 9.Bölüm : Candace - 45 dk (Beck, Candace'ın başına tam olarak ne geldiğini bulmaya kararlıdır. Ama bunu yapmak için doğrudan Joe'nun yöntemlerini kullanması gerekecektir.)

  • 1.Sezon 10.Bölüm : Mavi Sakal'ın Şatosu - 50 dk (Joe, Paco ve Beck'le ilgili sorunları idare etmeye çalışırken şimdi de özel bir dedektifle baş etmek zorundadır. Ama işler öyle ya da böyle bir çözüme kavuşacaktır.)


 


You Dizisinin Sosyal Medya Hesapları

You dizisiyle ilgili içerikleri anında ve birinci ağızdan öğrenmek isterseniz sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. Bende sosyal medyada takip ediyorum You hesaplarını. Sizlerede hesapları takip etmenizi öneririm. Aşağıdaki hesapları takip ederek diziyle ilgili anlık gelişen bilgilere ulaşabilirsiniz.



 



TV Time Uygulaması ile You Dizisinin Kullanımı

You dizisini daha kolay bir şekilde takip edebilmek için sizlere TV Time uygulamasını öneririm. İzlediğiniz dizi hakkında bilgilere ulaşıp, diziyi izledikten sonra izledim seçeceğini tıklayıp, diziyi beğendiniz mi ? Dizinin bu bölümünde en beğendiğiniz karakter ve izlediğiniz platformu sorduğu güzel bir uygulamadır. Daha önceden TV Time ile ilgili bir blog yazısı yazmıştım. Aşağıdaki linkten yazıya ulaşıp, uygulama ile ilgili gerekli bilgileri edinebilirsiniz :




You dizisi etkileyici konusu ve süper oyunculuklarıyla biz izleyicilerde mükemmel etki bıraktı. You dizisinin 1,000,103 takipçisi bulunmaktadır. You dizisinin en popüler karakterini öğrenebilirsiniz. Dizi hakkında çeşitli yorumları okuyup, sizlerde yorum yapıp, beğeni yapabilirsiniz. Dizinin sayfasına aşağıdaki linkten ulaşıp, inceleyebilirsiniz :



 

You dizisinin OROROTV ile Kullanımı



Kısaca ORORO TV den bahsetmek gerekirse : ORORO.TV İngilizce dizi ve video seyredebileceğiniz bir sitedir. Diğer sitelerden farklı olarak Türkçe alt yazıdan hariç birçok dile destek vererek İngilizce öğrenmenizde sizlere rehber oluyor. ORORO TV’nin ücretsiz ve ücretli hizmetleri mevcuttur. Bu paketlerin arasındaki fark ise free sürümde günde sadece 1 saat izleme hakkınızın olması ve bilmediğiniz kelimeleri kaydetme özelliği bulunmaktadır.



ORORO TV hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz daha önceden yazmış olduğum blog yazısını sizlere öneririm. Aşağıdaki linkten yazıya ulaşabilirsiniz :




ORORO TV de günlük 1 saat hakkınız bulunmaktadır. Rahatlıkla günlük olarak 1 bölüm izleyebilirsiniz. Bazı bölümleri You dizisinin 1 saati geçen bölümleri yoktur. Dizide geçen bilmediğiniz kelimeleri kaydedip, anlamlarını öğrenebilirsiniz.


You dizisinin sayfası aşağıdaki linkte bulunmaktadır. Sayfayı ziyaret edip, diziyle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Diziyi favorilerinize ekleyip, diziyle ilgili yorumları okuyabilirsiniz.



 

You dizisinin Netflix ile Kullanımı

You dizisi yukarıdada bahsettiğim gibi bir Netflix dizisidir. Daha önceden Netflix'i duymayanınız yoktur diye düşünüyorum ama duymayan ya da tam olarak ne işe yaradığını bilmeyenler için "Netflix Nedir?" adlı bir blog yazısı yazdım. Yazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Sizlere ufak bir haberim var. Netflix Türkiye fiyatlarında cüzi bir miktarda zam yaptı. Ekstra bir mobilde izlenmesi için bir yeni abonelik çıkardı. Onada bakmanızı tavsiye ederim. Yazıyı incelemenizi tavsiye ederim :




You dizisini Netflix hesabınızdan aşağıdaki linkten erişip, izleyebilirsiniz :




 

You dizisinin IMDb ile Kullanımı

IMDb internet üzerinde bulunan milyonlarca film, dizi, animasyon, televizyon programı ve oyuncuların bilgilerini tutan bir sitedir. Internet Movie Database (İnternet film veritabanı) açılımıyla bilinmektedir. Puanlama sistemi sayesinde filmlerin, dizilerin beğenilme derecelerini gösterir.


You diziside bu sitede oldukça beğeni toplamaktadır. 65.513 kişinin oylarından sonra dizi 10 üzerinden 7.8 alarak tam hak ettiği yerde ve puanda olmasada ilerleyen zamanlarda daha iyi olacaktır.


IMDb, sitesinde You ile ilgili her türlü bilgi, yorum ve içeriği bulabilirsiniz.

Sezonlar hakkında bölümler, oyuncular, yorumlamalar, puanlar hepsi ve daha fazlasını takip edebileceğiniz bir yapılanmadır.


Aşağıdaki adreste IMDb'de You'nun ana sayfası bulunmaktadır. İncelemenizi tavsiye ederim.




 


You Romanı

You dizisinin 1.sezonu Caroline Kepnes'in çok satan kitaplarından biri olan You'dan yararlanılarak çekilmiştir. Kitabın Türkçe versiyonuna çeşitli kitapçılardan ulaşabilirsiniz. Diziyi çok beğendim. En kısa zamanda ise "You" romanınıda okumak istiyorum. Örnek olarak kitaba Kitapyurdun'dan edinebilirsiniz. Epsilon yayınevi Şubat 2019'da You romanının yeni baskısını yaptı. Aşağıdaki linkten kitabı alıp, okuyabilirsiniz :




Kitap hakkında ünlü Yazar Stephen King'in yorumu ise şu şekildedir : "Tamamen özgün. Hiç böyle bir şey okumadım. Sarsıcı ve korkutucu." Bende çok merak ediyorum. Bu sözler beni daha da heyecanlandırıyor. Romanı okumaya başladım. Gerçekten dizi kadar güzel ve heyecanlı gidiyor. Mükemmel bir eser. You kitabı diziden daha fazla detaya sahiptir.


You romanı hakkında ünlü yazar ve toplulukların yorumlarını inceleyelim.


  • "Caroline Kepnes son zamanlarda en sevdiğim yazar." (Colleen Hoover)

  • "YOU harika. Her şeyin ötesinde, çok eğlenceli ve cin gibi. Çok... farklı, ateşli." (Sophie Hannah)

  • "Kepnes sizi tam anlamıyla tatmin olmuş ve daha fazlasını ister halde bırakacak." (USA Today)

  • "Merak uyandırıcı" (Entertainment Weekly)

  • "Korkutucu" (US Weekly)

  • "Sürükleyici... Zekice ve ürpertici." (Elle)

  • "Anında kapıldım ve birkaç saatte bitirdim. Elimden bırakamadım." (Buzzfeed)

  • "Bu kitap yüzünden Stockholm Sendromu'na kapılacaksınız." (Harpers Bazaar)

 

Daha fazla ayrıntı vermek istemiyorum. Spoiler vererek heyecanınızı yitirmektense açıp bu olayları kendiniz deneyimleyin derim :) Şimdiden keyifli delirmeler dilerim.

536 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page